0 0
Jablečná rýže

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g jasmínová rýže
60 g máslo
5 ks jablka
1 lžíce kukuřičný škrob nebo vanilkový pudinkový prášek
sůl
vanilka prášek, dřeň z lusku, aroma
hrst brusinky
hrst rozinky
na dochucení med nebo javorový sirup

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jablečná rýže

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Věděli jste, že pokud prý v Korei chcete někoho pozvat „na kafe“, říkáte „přijď na rýži“??

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži důkladně propláchneme studenou vodou a dáme vařit s 1,5 násobkem čisté vody a špetkou soli. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a podusíme s troškou másla, brusinkami, rozinkami, vanilkou a špetkou soli. Do podušených jablíček mícháme škrob rozpuštěný v deci vody a ještě chvilku zahříváme do zahoustnutí. Uvařenou rýži s jablíčky důkladně promícháme.

2
Hotovo

Na talíři můžeme dochutit javorovým sirupem nebo tekutým medem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší
další
Dýňové gnocchi se šalvějí
předchozí
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší
další
Dýňové gnocchi se šalvějí

2 komentářů Schovat komentáře

Rozinky a vanilka vam v postupu krok za krokem chybi, stejne tak jako info, ze by se to melo nakonec smichat. Vskutku krok za krokem.

Přidejte svůj komentář