Jablečná rýže

0 0
Jablečná rýže

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g jasmínová rýže
60 g máslo
5 ks jablka
1 lžíce kukuřičný škrob nebo vanilkový pudinkový prášek
sůl
vanilka prášek, dřeň z lusku, aroma
hrst brusinky
hrst rozinky
na dochucení med nebo javorový sirup

Jasmínová rýže má svou krásnou jasmínovou vůni od přírody. Žádná aromata, žádná dochucovadla. Ačkoliv se pěstuje hlavně v Korei, hodně příznivců má také v Číně. Pro její jasmínový odér a lepkavost je oblíbená zejména na dezerty. A věděli jste, že pokud prý v Korei chcete někoho pozvat „na kafe“, říkáte „přijď na rýži“? ?

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži důkladně propláchneme studenou vodou a dáme vařit s 1,5 násobkem čisté vody a špetkou soli. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a podusíme s troškou másla, brusinkami a špetkou soli. Do podušených jablíček mícháme škrob rozpuštěný v deci vody a ještě chvilku zahřáíváme do zahoustnutí. Na talíři můžeme dochutit javorovým sirupem nebo medem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší
další
Dýňové gnocchi se šalvějí

Přidejte svůj komentář