0 0
Jablečný chlebíček z ovesných vloček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g - 2ks jablka
160 g jemné ovesné vločky
100 ml podmáslí
50 g třtinový cukr
50 ml olej
30 g rozinky
15 ks vlašské ořechy
2 vejce
2 lžičky prášek do pečiva
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička perníkové koření
špetka sůl

Jablečný chlebíček z ovesných vloček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Jablka jsou skvělým zdrojem vlákniny.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vločky umixujeme v elektrickém sekáčku na hrubost mouky. Jablíčka oloupeme, odstraníme jadérka a taky umixujeme anebo nastrouháme najemném struhadle. Smícháme je s vejci, cukrem, citrónovou šťávou, podmáslím a olejem. Suché ingredience smícháme ve druhé misce a přimícháme k tekuté směsi. Přisypeme rozinky a posekané ořechy.

2
Hotovo

Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Přelijeme do ní těsto a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 35 minut. Pak provedeme test se špejlí. Zapíchneme jí doprosteřed chlebíčku a jestli ji vytáhneme suchou, je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Naložený hermelín se sušenými rajčaty a rozmarýnou
předchozí
Naložený hermelín se sušenými rajčaty a rozmarýnou

Přidejte svůj komentář