0 0
Domácí pšenično-žitný chléb z droždí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

350 g hladká mouka
330 ml vlažná voda
150 g žitná mouka
1 droždí sušené
1 lžíce olivový olej
1 lžička cukr
1 lžička sůl
1 lžička kmín
0,3 lžičky anýz

Domácí pšenično-žitný chléb z droždí

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Vůně domácího chleba, která se line z trouby při pečení je k nezaplacení :)

  • 115 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažné vody nasypeme droždí a necháme chvíli rozpustit. Ostatní suroviny nasypeme a nalijeme do mísy, přidáme rozpuštěné droždí a zaděláme hladké, tvárné těsto. Ideálně pomocí kuchyňského robotu. Necháme hodinu nakynout.

2
Hotovo

Z nakynutého těsta utvoříme bochánek, přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 minut odpočívat. Ruce si namočíme vodou a bochánek pohladíme.  Do kastrolku dáme trošku vody a položíme vedle chleba na plech. Troubu rozpálíme na 200 st. C a chléb v ní 10 minut zapečeme. Po této době troubu necháme chvilku vyluftovat, odstraníme kastrůlek s vodou, snížíme teplotu na 160 st. C a dopečeme ještě asi 30 minut. Je-li hotový, vyzkoušíme poklepáním. Musí znít dutě.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Houbová nádivka
další
Vaječný koňak
předchozí
Houbová nádivka
další
Vaječný koňak

Přidejte svůj komentář