0 0
Makovec s čokoládovou polevou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Makovec s čokoládovou polevou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V míse vyšleháme vejce s cukrem a špetkou soli. Přilijeme olej a mléko a prošleháme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, mák, přidáme citrónovou šťávu a kůru a důkladně promísíme. Těsto vlijeme koláčové formy, kterou vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Stěrkou roztáhneme do stran, aby uprostřed zbyla prohlubeň. Těsto se pečením vzdouvá.

2
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 35 minut. Po upečení zkusíme doprostřed makovce zapíchnout špejli. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo.

3
Hotovo

Makovec necháme zchladnout a pak potřeme marmeládou. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu s kokosovým olejem a vzniklou polevou moučník potřeme. Krájíme po zatuhnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Guláš z hlívy ústřičné
další
Gözleme – turecké placky
předchozí
Guláš z hlívy ústřičné
další
Gözleme – turecké placky

Přidejte svůj komentář