0 0
Makovec s čokoládovou polevou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Makovec s čokoládovou polevou

    Postup přípravy

    Sdílet

    Mák je významným zdrojem vápníku, ale i dalších výživných látek cenných pro náš organizmus. A makovec je prostě báječný.

    • 250 g hladké mouky
    • 100 g moučkového cukru
    • 200 g mletého máku
    • 250 ml mléka
    • 2 lžíce oleje
    • 1 vejce
    • 1 prášek do pečiva
    • špetka soli
    • citronová kůra z bio citronu
    • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče
    • 1 čokoláda na vaření + 1 lžička ztuženého tuku Omega
    • jahodová marmeláda

     

    V míse připravíme důkladným promísením těsto z mouky, cukru, máku, oleje, vejce, prášku do pečiva, citronové kůry a soli. Máme-li robot nebo alespoň ponorný šlehač, práce se značně ulehčí. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu cca 30 minut.

    Když makovec trochu vychladne, vyklopíme jej na tácek a necháme zcela vychladnout. Povrch potřeme jahodovou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Tu připravíme ve vodní lázni z čokolády a ztuženého tuku.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Žampióny plněné bylinkovou nádivkou
    další
    Vafle s jahodami a zakysanou smetanou
    předchozí
    Žampióny plněné bylinkovou nádivkou
    další
    Vafle s jahodami a zakysanou smetanou

    Přidejte svůj komentář