0 0
Gözleme – turecké placky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
300 g hladká mouka
cca 150 ml teplá voda
75 ml mléko
1.5 lžičky sůl
Náplň
200 g sýr Feta
1 svazek mangold
1 svazek medvědí česnek
1 cibule
1 stroužek česnek
dle chuti chilli vločky
špetka sůl Feta je slaná dost
olej

Gözleme – turecké placky

Trendy:
  • Vegetariánské
Kuchyně:

    Gözleme se plní nejčastěji špenátem a Fetou. Já využila mangold z trhu a medvědí česnek ze zahrádky.

    • 90 min
    • Středně náročné

    Ingredience

    • Těsto

    • Náplň

    Postup přípravy

    Sdílet

    9 kousků

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Mouku prosijeme do misky, osolíme a postupně naředíme teplým mlékem a teplou vodou. Uhněteme měkké tvárné těsto a utvoříme z něj bochánek. Vložíme do misky, potřeme olejem, zakryjeme fresh fólií a necháme půl hodinky odstát.

    2
    Hotovo

    Mezitím si připravíme náplň. Rozehřejeme trochu oleje ve vyšší pánvi. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a orestujeme dosklovata. Zasypeme chilli kořením dle chuti. Mangold s medvědím česnekem opláchneme vodou a osušíme. Nakrájíme na plátky a spaříme na cibuli. Velice jemně osolíme (sýr je slaný). Necháme vychladnout a poté promícháme s Fetou nastrouhanou na hrubém struhadle.

    3
    Hotovo

    Z těsta vytvoříme váleček a rozkrájíme na 9 stejných kousků. Pomoučíme si stůl a těsto na něm vyvalujeme do velmi tenkých placek. Každou placku potřeme lehce olejem a 2 protilehlé strany k sobě složíme. Vznikne nám tím dvojitý spodek. Do střední třetiny navrstvíme náplň, z obou stran přeložíme přes náplň, stlačíme dlaní a boky přimáčkneme.

    4
    Hotovo

    Rozehřejeme nepřilnavou pánev s trochou oleje, ne na moc silnou teplotu. Jen tak na střední. Psaníčka z obou stran opečeme, až na nich vzniknou zlaté "oči".

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Makovec s čokoládovou polevou
    předchozí
    Makovec s čokoládovou polevou

    Přidejte svůj komentář