Ingredience
-
Znojemská 2-3 porce
-
190 g uzený tempeh
-
3 ks sterilovaná okurka
-
1 ks cibule
-
1 lžíce vrchovatá Hraškapříp. hladká mouka na zahuštění
-
1 lžíce sojová omáčka
-
1 lžička sladká paprika
-
1 lžička plnotučná hořčice
-
1 kostka zeleninový bio bujón
-
sůl
-
čerstvě mletý pepř
-
olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1
Hotovo
|
Bujón rozpustíme v horké vodě a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme jí v kastrolu na oleji dozlatova. Tempeh nakrájíme na kostičky, přihodíme k cibuli a opečeme ze všech stran. Zaprášíme Hraškou a paprikou a za stálého míchání zlehka orestujeme. Zalijeme vlažným bujónem (raději méně a případně doředit, než omáčku přelít). Promícháme a přihodíme pokrájené okurky. Opepříme a pár minut povaříme. Dochutíme hořčicí a sójovou omáčkou. |
2
Hotovo
|
Chutná nám s jasmínovou rýží i s knedlíkem. |