1 0
Vegetariánská znojemská z uzeného tempehu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Znojemská 2-3 porce
190 g uzený tempeh
3 ks sterilovaná okurka
1 ks cibule
1 lžíce vrchovatá Hraška příp. hladká mouka na zahuštění
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička sladká paprika
1 lžička plnotučná hořčice
1 kostka zeleninový bio bujón
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Vegetariánská znojemská z uzeného tempehu

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Tempeh jsou slisované fermentované sójové boby.
Je nejzdravějším a nejlíp stravitelných sójovým výrobkem vůbec. Složením plně nahradí živočišnou bílkovinu.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Znojemská 2-3 porce

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bujón rozpustíme v horké vodě a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme jí v kastrolu na oleji dozlatova. Tempeh nakrájíme na kostičky, přihodíme k cibuli a opečeme ze všech stran. Zaprášíme Hraškou a paprikou a za stálého míchání zlehka orestujeme. Zalijeme vlažným bujónem (raději méně a případně doředit, než omáčku přelít). Promícháme a přihodíme pokrájené okurky. Opepříme a pár minut povaříme. Dochutíme hořčicí a sójovou omáčkou.

2
Hotovo

Chutná nám s jasmínovou rýží i s knedlíkem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ředkvičkový krém
další
Salát z quinoi
předchozí
Ředkvičkový krém
další
Salát z quinoi

Přidejte svůj komentář