0 0
Rýžovo-krůtí burger

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rýžovo-krůtí burger

Trendy:
  • Masožrout

Krůtí maso je plné bílkovin, a tak se hodí parádně do dietního jídelníčku.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Burgry

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Krůtí plátky jemně naklepeme a naložíme do marinády z citrónové šťávy, sojovky, tymiánu a olivového oleje. Necháme aspoň hodinku odležet.

2
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát vodou a nakonec doplníme 1 a půl násobkem vody čisté. Osolíme a uvaříme doměkka. Od doby varu 12 minut. Formičku na creme brulee vyložíme fresh fólií a natlačíme do ní rýži až po okraj. I zvrchu překryjeme fólií a důkladně upěchujeme. Do teflonové pánve kápneme trochu oleje a utvořený bochánek rýže do ní vyklepneme. Z obou stran opečeme dozlatova. Potřebujeme takto utvořit 4 ks.

3
Hotovo

Avokádo rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, pokrájenou cibulkou a rajčetem a ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Červenou cibuli nakrájíme na jemné proužky.

4
Hotovo

Krůtí maso vyjmeme z marinády a opečeme na grilu nebo grilovací pánvi. Na rýžovou placku položíme list salátu, na něj krůtí steak, na něj navrstvíme avokádový dip, cibuli a posypeme sezamem.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jahodová marmeláda s mátou
další
Banánová lízátka s pekanovými ořechy
předchozí
Jahodová marmeláda s mátou
další
Banánová lízátka s pekanovými ořechy

Přidejte svůj komentář