0 0
Šlehačková bublanina s jablky a mangem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

230 ml šlehačka
170 g hrubá mouka
170 g polohrubá mouka
110 g cukr krupice
4 vejce
1 prášek do pečiva
vanilka
špetka sůl
A ještě
2 jablka
1 mango
3 lžíce strouhaný kokos
3 lžíce meruňková marmeláda

Šlehačková bublanina s jablky a mangem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Mango je ovoce nabušené vitamínem C, A a E.

  • 45 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Pekáček 36 x 26 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablíčka omyjeme, oloupeme a odstraníme jadérka. Nakrájíme na kostičky. Mango omyleme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

2
Hotovo

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetičkou soli. Do vyšlehaných vajec lehce vmícháme polovinu sypké směsi, zalijeme polovinou šlehačky, promícháme a vmícháme zbytek. Vlijeme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou a rozprostřeme stěrkou po celé ploše. Zasypeme kokosem.

3
Hotovo

Po celém povrchu poklademe kousky ovoce. Marmeládu smícháme se 3 lžícemi horké vody a bublaninu touto směsí pokapeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme cca 30 minut. Po této době zkusíme doprostřed bublaniny zapíchnout špejli. Pokud jí vytáhneme suchou, je upečeno. Krájíme po zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Polévka z pečené dýně Hokaidó
další
Krémová kukuřice
předchozí
Polévka z pečené dýně Hokaidó
další
Krémová kukuřice

Přidejte svůj komentář