0 0
Palačinky se špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Palačinky
400 ml mléko
140 g hladká mouka
3 vejce
1 lžička olej
špetka sůl
špetka cukr
Náplň
1 velká mísa čerstvý špenát
100 g čerstvý sýr typu žervé
2 stroužky česnek
1 vejce
1 cibule
olej
sůl
čerstvě mletý pepř
parmazánové hoblinky

Palačinky se špenátem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Špenátové lístky jsou nabité vitamíny a minerály a navíc po něm rostou svaly :)

  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Palačinky

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdříve si připravíme těsto na palačinky. Všechny ingredience smícháme ve vyšší nádobě a důkladně vyšleháme v hladké těsto. Ideálně ručním šlehačem. Necháme aspoň 20 minut odstát.

2
Hotovo

Potom si opláchneme špenátové listy. Necháme je okapat a osušíme na utěrce. Čím víc, tím líp, je to důležité pro následnou konzistenci. Také si posekáme cibuli a česnek. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Osušený špenát pokrájíme na proužky a nasypeme do pánve. Když zmenší objem, přimícháme vajíčko, osolíme opepříme a přidáme čerstvý sýr. Promícháme a pár minut ještě zahříváme.

3
Hotovo

Na nepřilnavou pánev kápneme půl lžičky oleje, necháme rozpálit a usmažíme palačinky. Hotové palačinky potřeme špenátovou náplní, posypeme hoblinkami parmazánu a zarolujeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Chlebíček s rebarborou
další
Kedlubna s mrkví ve smetanové omáčce
předchozí
Chlebíček s rebarborou
další
Kedlubna s mrkví ve smetanové omáčce

Přidejte svůj komentář