0 0
Bratislavské kotlety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 vepřové kotlety bez kosti
400 ml osolený vývar
50 g rajčatový protlak
50 ml šlehačka
50 g mražený hrášek
30 g máslo
2 lžíce hladká mouka
1 cibule
1 mrkev
velikosti mrkve celer
cca 3 sterilovaná okurka dle velikosti
sůl
pepř
olej
Příloha
200 g tarhoňa
sůl

Bratislavské kotlety

Trendy:
  • Masožrout

Bratislavské plecko je echt retro recept s číslem normy 13113. Podávalo se s knedlíkem nebo těstovinami. Kotlety jsou receptem inspirované, ale připravené dle vlastní chuti a stylově s tarhoňou.

  • 100 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kotlety naklepeme, po okrajích překrájíme tukové krytí, aby se kotletky teplem nekroutily. Osolíme, opepříme. Cibuli posekáme nadrobno a dáme do kastrolu na trochu oleje zezlátnout. Restujeme při střední teplotě a občas promícháme, aby se cibule nepřipálila. Pak jí odsuneme ke straně a maso opečeme z obou stran.

2
Hotovo

Poté zase maso vyskládáme stranou do komínku a k cibuli přidáme protlak. Zarestujeme, zalijeme horkým vývarem a maso rozložíme po dně. Při mírné teplotě dusíme cca hodinu. V mezičase si připravíme zlatavou voňavou jíšku a necháme zchladnout. Poté, co maso začne měknout jí vmícháme svižně do omáčky a čtvrt hodinky povaříme. Maso vyndáme na nahřátý talíř a omáčku přecedíme. Maso vrátíme zpět.

3
Hotovo

Oškrábeme mrkev a oloupeme celer. Pokrájíme na kousky a přidáme k masu. Po 10ti minutách přisypeme hrášek a pokrájené okurky. Dusíme dalších cca 5 minut a nakonec zjemníme smetanou. Už jen prohřejeme. Pokud by okurčičky omáčku dostatečně neochutily, zakápneme ještě citrónovou šťávou.

4
Hotovo

Tarhoňu vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu na sáčku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mechový dort
další
Jablečný dort bez pečení
předchozí
Mechový dort
další
Jablečný dort bez pečení

Přidejte svůj komentář