0 0
Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Bramborové těsto
500 g vařené brambory
250 g hrubá mouka
1 ks vejce
1 lžíce olej
Náplň
350 g moravské uzené vcelku
2 stroužky česnek
1 ks cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Zelí
500 g sterilované červené zelí
1 ks cibule
mletý kmín
sůl
olej
A ještě
1 ks velká cibule
cca 1 dl olej

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Červené zelí, oproti bílému, má sladší a jemnější chuť.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bramborové těsto

  • Náplň

  • Zelí

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme trochu zchladnout a oloupeme. Moravské uzené nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, orestujeme na něm pokrájenou cibulku s česnekem a přidáme i maso. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Necháme vychladnout.

2
Hotovo

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce a olej a zpracujeme v těsto. Na pomoučeném stole vyválíme dlouhý váleček a nakrájíme na plátky (vyšlo mi jich 16 ks). Rozplácneme na placičku, naplníme masovou náplní a dobře uzavřeme. V dlaních ještě z knedlíků vymačkáme vzduch.

3
Hotovo

Ve velkém kastrole přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíky v ní povaříme 8-10 minut.

4
Hotovo

V jiném kastrole orestujeme na troše oleje pokrájenou cibuli s kmínem a na ní podusíme zelí. Záleží na zelí a osobní chuti, bude-li potřeba doladit.

5
Hotovo

Na závěrečné ozdobení si připravíme restovanou cibulku. Nakrájíme jí na kostičky nebo proužky a dozlatova orestujeme na oleji.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vločkové sušenky s kokosem
další
Trhané hovězí maso

Přidejte svůj komentář