0 0
Máslové sušenky s levandulí a mandlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

150 g špaldová mouka
100 g máslo
50 g mandle
z cca 5 stonků květy levandule
2 lžíce med
1 ks vejce
1/2 kůra z bio citrónu
1/2 prášek do pečiva
prášek, dřeň, extrakt... vanilka
špetka sůl
hrst na posypání mandle

Máslové sušenky s levandulí a mandlemi

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Levandule je léčivka, ale také koření. Její krásné aroma je však hodně silné, a tak jí přidáváme jen s citem.

  • 37 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle rozmixujeme na mouku. Změklé máslo s medem ušleháme elektrickým šlehačem, aby se dohromady propojili. Potom přidáme vejce (trošičku z rozšlehaného vejce si uschováme na závěrečné potření sušenek), mouku s mandlemi, prášek do pečiva, odrané kvítky levandule, nastrouhanou kůru z omytého citrónu a špetku soli. Rukama vypracujeme vláčné těsto.

2
Hotovo

Zabalíme do mikroténu a uložíme do lednice aspoň na hodinu odpočinout. Potom odkrajujeme kousky, které na vále vyválíme válečkem na placku 5 mm vysokou a vykrajujeme vykrajovátkem požadované tvary (vál můžeme lehce vysypat hladkou moukou a těsto přikrýt fresh fólií, práci nám to značně ušetří).

3
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a na papír vyskládáme vykrájené sušenky. Povrch potřeme zbytkem vajíčka a posypeme posekanými kousky mandlí.

4
Hotovo

Troubu předehřejeme na 190 st. C a sušenky pečeme 6-7 minut, až začnou okraje zlátnout.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vegetariánská kari směs s rýží
další
Pesto z listů červené řepy

Přidejte svůj komentář