0 0
Švestkové čatní

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g švestky hodně zralé
5 ks hřebíček
4 cl koňak
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce třtinový cukr
cca 3 cm kousek zázvor
z 1 ks pomerančová šťáva
1 lžička skořice
1 lžička mletého badyán
dle chuti chilli koření
špetka sůl
olej

Švestkové čatní

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kolébka čatní stojí v Indii. Slovo čatní znamená omáčka, a ta má doslova rozsvítit běžné jídlo.

  • 1 hodina
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji zpěníme cibuli a česnek, když zesklovatí, přidáme cukr a když začne růžovět, zalijeme koňakem. Necháme vysmahnout. Potom vsypeme pokrájené švestky, okořeníme nastrouhaným zázvorem, hřebíčky, skořicí, badyánem, chilli kořením, špetičkou soli a dusíme. Hodně často mícháme, aby se nám švestky nepřipálily.

2
Hotovo

Když směs zhousthe, přilijeme pomerančovou šťávu, promícháme a ještě chvíli dusíme. Dle vlastní chuti doladíme případně cukrem nebo další pomerančovou šťávou.

3
Hotovo

Pokud máte švestek nazbyt, udělejte větší dávku a zavařte do skleniček. V zimě, jako když ho najdete.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pečené krůtí stehno se špenátem a bramborovým knedlíkem
další
Sýrové muffiny s rajčatovým salátem

Přidejte svůj komentář