• Snědeno.cz
  • Maso
  • Pečené krůtí stehno se špenátem a bramborovým knedlíkem
1 0
Pečené krůtí stehno se špenátem a bramborovým knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Krůtí stehna
2 ks velké krůtí stehno
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička hladká mouka
kmín
sůl
olej
Bramborový knedlík
500 g vařené brambory vařené ve slupce
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 ks vejce
1 lžíce olej
sůl
Špenát
450 g mražený špenát
2 stroužky česnek
2 lžíce šlehačka
1 ks cibule
sůl
čerstvě mletý pepř

Pečené krůtí stehno se špenátem a bramborovým knedlíkem

Trendy:
  • Masožrout

Krůta prý je výborný běžec. Dokáže metelit rychlostí až 32 km/hodinu.

  • 2,5 hodiny
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krůtí stehna

  • Bramborový knedlík

  • Špenát

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si dáme vařit brambory ve slupce. Vaříme je do té doby, dokud do nich nepůjde zapíchnout špejle. Můžou klást lehounký odpor, to je lepší, než je převařit. Pak vodu slijeme a necháme vychladnout.

2
Hotovo

Cibuli nakrájíme na proužky a spolu s plátky česneku dáme do pekáčku na trochu oleje. Stehna omyjeme, posolíme, pokmínujeme a vložíme na cibuli. Přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu 2 a půl hodiny. Přibližně po třičtvrtě hodině podlijeme trochou vody, abychom během pečení mohli stehna polévat. Stejně je ale občas kontrolujeme, jestli se šťáva nevypekla. Případně trochu horké vody přilijeme. Po 2 hodinách sundáme pokličku a stehna necháme zezlátnout. Ve skleničce smícháme trošku mouky se sojovkou a přibližně 1 dl teplé vody a nalijeme pod stehna. Ještě chvíli pečeme, až omáčka zhoustne. Z každého stehna odkrojíme dvě porce.

3
Hotovo

V době, kdy se nám peče maso, nachystáme knedlíky. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme mouku, krupičku, olej, vejce a olej a rukama zpracujeme pevné, příjemné těsto. Uválíme šišku, rozkrojíme na 3 díly a hned vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme 15 minut a pak krájíme bílou nití na plátky.

4
Hotovo

Připravíme si také špenát. Do kastrolu naliijeme trochu oleje a přihodíme posekanou cibulku. Přidáme mražený špenát a necháme rozpustit. Osolíme, opepříme a do rozehřátého přidáme i vejce. Dusíme do zhoustnutí a ochutíme lisovaným česnekem a zjemníme šlehačkou. Už jen pár vteřin zahříváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kopřivový čaj
další
Švestkové čatní

Přidejte svůj komentář