0 0
Zeleninová rýže

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninová rýže

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kromě toho, že tymián má pro lidské tělo velkou spoustu prospěšných účinků, je také významnou medonosnou rostlinou.

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme studenou vodou. Poslední vodu slijeme a dolijeme 1 a půl násobek vody čisté. Osolíme a vaříme na mírnou teplotu od začátku varu cca 12 minut.

2
Hotovo

Na oleji orestujeme pokrájenou mrkev, petržel, přisypeme nasekanou cibulku, česnek a pokrájený pórek. Chvíli ještě restujeme a pak přihodíme hrášek. Osolíme, opepříme a přidáme odraný tymián. Ve skleničce smícháme sojovku se škrobem a asi deci vody. Tuto směs přilijeme k zelenině a chvilinku zahříváme.

3
Hotovo

Do uvařené rýže vložíme máslo a stáhneme z plotny. Na chvíli přiklopíme, dokud se máslo nerozpustí. Pak promícháme. Na talíře rozdělíme rýži a na ní poklademe zeleninu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Quinoa se zeleninou
další
Mazanec alias mazaný věnec

Přidejte svůj komentář