0 0
Dýňová pečeně s bedlovými škvarečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 menší dýně Hokaidó
rozmarýna
sojová omáčka
olivový olej
Bedlové škvarečky
malé plodnice bedly
kmín
sůl
sojová omáčka
olej

Dýňová pečeně s bedlovými škvarečky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Malé dýně získaly svoje jméno podle japonského ostrova Hokkaidó, kde se pravděpodobně poprvé objevily. Jsou doslova nadupané vitamíny a minerály. Nemusí se loupat.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Bedlové škvarečky

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme kartáčkem, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužinu i se slupkou rozkrájíme na kousky. Do pekáčku nalijeme trochu oleje, vložíme nakrájenou dýni a pokapeme jí sojovkou. Promícháme, aby se všechny kousky obalily jak olejem, tak sojovou omáčkou a poté posypeme odranou rozmarýnou.

2
Hotovo

Bedly očistíme, odstraníme nožky a poklademe je na olejem vymazaný, plech. Kloboučky potřeme mašlovačkou i z druhé strany olejem. Osolíme a okmínujeme.

3
Hotovo

Troubu rozpálíme na 180 st. C. Pokud máme možnost do ní vložit oba pekáčky, bude to prima. Nahoru pod gril dáme houby a dolů dýni. Pečeme obojí dozlatova. Dýně bude hotová asi o chvíli dřív, cca za 10-15 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Bedlová polévka
další
Zapečené bedly

Přidejte svůj komentář