0 0
Dýňová pečeně s bedlovými škvarečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Dýňová pečeně s bedlovými škvarečky

    Postup přípravy

    Oranžová sezóna je v plném proudu. Malé dýně získaly svoje jméno podle japonského ostrova Hokkaidó, kde se pravděpodobně poprvé objevily. Jejich kouzlo tkví v tom, že jsou doslova nadupané vitamíny a minerály a hlavně se nemusí loupat. Tepelnou úpravou jejich slupka měkne 😛

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    Dýňová pečeně

    • 1 menší dýně Hokaidó
    • snítky rozmarýny
    • sojová omáčka
    • olivový olej

    Bedlové škvarečky

    • bedly v množství dle jejich velikosti – škvarečky jsou nejlepší z menších plodnic
    • sojová omáčka
    • kmín
    • sůl
    • olej

    Postup:

    Dýni omyjeme kartáčkem, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužinu i se slupkou rozkrájíme na kousky. Do pekáčku nalijeme trochu oleje, vložíme nakrájenou dýni a pokapeme jí sojovkou. Promícháme, aby se všechny kousky obalily jak olejem, tak sojovou omáčkou a poté posypeme odranou rozmarýnou.

    Bedly očistíme, odstraníme nožky a poklademe jimi, olejem vymazaný, plech. Mašlovačkou potřeme kloboučky i z druhé strany olejem. Osolíme a okmínujeme.

    Troubu rozpálíme na 180 st. C. Pokud máme možnost do ní vložit oba pekáčky, bude to prima. Nahoru pod gril dáme houby a dolů dýni. Pečeme obojí dozlatova. Dýně bude hotová asi o chvíli dřív, cca za 10-15 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Houbová sekaná
    další
    Boloňské tartaletky z listového těsta

    Přidejte svůj komentář