0 0
Bedlová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

6 ks větší bedly
4 ks nové koření
3 stroužky česnek
2 lžíce rajčatové pyré
2 ks zeleninový bio bujón nebo vývar
1 ks bobkový list
1 ks cibule
1 vrchovatá lžíce pohanková mouka
1 vrchovatá lžíce sladká paprika
1 lžíce uzená paprika
olej
majoránka
chilli koření
petrželka

Bedlová polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Bedla je výtečná houba, která si žije na vysoké noze, což jí činí snadnou kořistí nás zapálených houbařů :)

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji orestujeme posekanou cibulku a česnek. Bedly očistíme, odstraníme nožičky a kloboučky nakrájíme na tenké plátky. Orestovanou cibulku poprášíme paprikou, zamícháme, přidáme mouku, opět zamícháme a zalijeme litrem vlažné vody. Pořádně mícháme, aby se mouka rozpustila. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř a chilli. Pokrájené houby nasypeme do vody, přidáme bujón a vaříme přibližně 15 minut. Chvilku před koncem přidáme majoránku a rajčatový protlak. Na talířích posypeme posekanou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Houbové jednohubky
další
Dýňová pečeně s bedlovými škvarečky

Přidejte svůj komentář