0 0
Houbové jednohubky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g směs hub
70 g cibule
hrst čerstvý špenát nebo jiné zelené listy - kadeřávek, z červené řepy...
3 stroužky česnek
1 lžíce agar nebo želatina 1 balení
1 dl mléko
1/2 dl šlehačka
saturejka příp. jiná aromatická bylina
sůl
čerstvě mletý pepř
chilli paprička
olivový olej

Houbové jednohubky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

I když je saturejka známá už od starověku, ve střední Evropě se nejdřív používala jako léčivka. Starým lidem se prý svařovala
s vínem pro utužení zdraví
a jinak se používala pro zachování pohlavní svěžesti :P

  • 25 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a orestujeme na větší pánvi na troše oleje dosklovata. 300 g hub rozkrájíme na malé kostičky a přisypeme k cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme na droboučku nakrájený kousek červené chilli papričky, špenátu, přihodíme saturejku a dál restujeme, až se z hub vypaří všechna voda. Přilijeme mléko a šlehačku a ještě chvilku zahříváme.

2
Hotovo

V mezičase si namočíme svaříme agar v deci vody - vařit musíme předepsaných 5 minut, aby směs ztuhla. Přilijeme k houbám a důkladně rozmícháme.

3
Hotovo

Zbytek hub - 100 g, rozkrájíme na větší kousky. Orestujeme na zbytku oleje, osolíme, opepříme a necháme vypařit všechnu tekutinu. Přimícháme k houbové směsi.

4
Hotovo

Nejlépe hranatou nádobu vyložíme potravinářskou fólií a vylijeme sem připravenou směs. Necháme zchladnout, přikryjeme přesahující fólií a dáme ztuhnout do lednice na 2-3 hodiny.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Krůtí závitky s ořechy a sušenými meruňkami
další
Bedlová polévka

Přidejte svůj komentář