0 0
Houbové jednohubky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Houbové jednohubky

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    • 300 g směsi hub (v tomto případě 1:1:1 bedly, bílé a krémové žampióny) nakrájené nadrobno
    • 100 g směsi hub nakrájené nahrubo
    • 70 g cibule
    • 2 listy kadeřávku nebo trocha špenátových listů
    • 2 stroužky česneku
    • 1 balení želatiny (pro vegetariány – Agar)
    • 1 dl mléka
    • 1/2 dl šlehačky
    • saturejka (příp. jiná aromatická bylina)
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • červená chilli paprička
    • olivový olej

    Postup:

    Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a orestujeme na větší pánvi na troše oleje dosklovata. Přisypeme nadrobno nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme na droboučku nakrájený kousek červené chilli papričky, kadeřávku, přihodíme saturejku a dál restujeme, až se z hub vypaří všechna voda. Přilijeme mléko a šlehačku a ještě chvilku zahříváme.

    V mezičase si namočíme do půl dl vody želatinu, necháme rozpustit a potom ji na rozptylovači plamene přivedeme, za stálého míchání, těsto pod bod varu. Přilijeme k houbám a důkladně rozmícháme.

    Zbytek hub, rozkrájených na větší kousky, orestujeme na zbytku oleje, osolíme, opepříme a necháme vypařit všechnu tekutinu. Přimícháme k houbové směsi.

    Formu na biskupský chlebíček nebo jinou, nejlépe hranatou nádobu, vyložíme potravinářskou fólií a vylijeme sem připravenou směs. Necháme zchladnout, přikryjeme přesahující fólií a dáme ztuhnout do lednice. Ideálně aspoň na dvě hodiny.

    Poznámka:

    Tento recept vznikl po inspiraci houbovou terinou od pana Pohlreicha.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Houbová paštika
    další
    Pečená kachní prsa s karlovarským knedlíkem a cuketovým zelím

    Přidejte svůj komentář