Cuketová roláda s náplní ze sušených rajčat

0 0
Cuketová roláda s náplní ze sušených rajčat

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
400 g cuketa
60 g hrubá mouka bezlepkářům doporučuju pohankovou
60 g čedar
50 g dýňová semínka
3 ks mražený špenát špalíčkové porce
3 vejce vejce
mletý pepř
Náplň
6 půlek sušená rajčata
2 stroužky česnek
1 ks čerstvý sýr typu žervé
1 ks cottage
pažitka
sůl
olivový olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zobejte dýňová semínka, kdykoliv je to možné. Obsahují spoustu minerálů a hlavně hodně zinku, který je nezbytný pro udržení zdraví.

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Celou cuketu rozstrouháme na hrubém struhadle, osolíme a dáme na cedník vypotit. Přidáme povolený špenát. Asi po půl hodině cuketu se špenátem ještě vyždímeme. Přendáme do misky, do ktere jsme najemno rozstrouhali sýr. V elektrickém sekáčku nebo mixéru rozmixujeme dýňová semínka a přidáme je také k cuketě. Osolíme, opepříme, zasypeme moukou a přidáme žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který postupně zlehka vmícháme do těsta.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a po celé ploše rozetřeme rovnoměrně cuketové těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 15 minut dozlatova. Korpus vyndáme, i s papírem přetáhneme na mokrou a vyždímanou utěrku, a s ní sbalíme do rolády. Po čtvrthodině rozbalíme, utěrku odstraníme a těsto uvolníme od papíru. Roztažené necháme na papíře zchladnout.

3
Hotovo

V mezičase si připravíme náplň. Prolisujeme česnek a na trošičce olivového oleje orestujeme do mírně zlatavé barvy. V misce smícháme cottage se sýrem, přidáme česnek, na malé kostičky nakrájená rajčata a posekanou pažitku. Dle chuti osolíme. Náplň natřeme na celou plochu korpusu, kromě podélných 2 cm, které budou na konci rolády. Podélně stočíme, zabalíme do fresh fólie a necháme odpočinout v lednici aspoň půl hodinky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Rajčatový dip
další
Pečená zelenina se ztraceným vejcem
předchozí
Rajčatový dip
další
Pečená zelenina se ztraceným vejcem

Přidejte svůj komentář