Pečená zelenina se ztraceným vejcem

0 0
Pečená zelenina se ztraceným vejcem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g dýně Hokaidó
250 g cuketa
150 g červená řepa
100 g celer
100 g pastiňák
100 g mrkev
4 lžíce sojová omáčka
3 ks rajčata
2 větvičky rozmarýn
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 dl olivový olej
sůl
mletý pepř čerstvě nahrubo mletý
Na ozdobení
60 g smažená cibulka
3 ks vejce

Na zastřená vejce používejte výhradně čerstvá vajíčka. A jak je poznáte? Když vejce rozklepnete do mističky, žloutek i bílek bezprostředně kolem něj musí držet tvar.

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zeleninu omyjeme, mrkev, celer, pastiňák, cibuli, česnek a řepu oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme na nudličky a ostatní na kousky. Hokaidó, rajčata a cuketu nakrájíme i se slupkou na kostičky.

2
Hotovo

Do pekáčku nalijeme olej a nasypeme na něj všechnu pokrájenou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme sojovkou a vmícháme odrhnutý rozmarýn a promícháme, aby se vše obalilo olejem. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 25 minut. Potom alobal odstraníme, směs promícháme a pečeme dalších cca 20 minut.

3
Hotovo

Ve větším kastrolu přivedeme k pozvolnému varu osolenou vodu, lžící v ní vytvoříme vír a opatrně do ní vyklopíme vejce. Vaříme 3 minuty, postup opakujeme u každého vejce zvlášť.

4
Hotovo

Zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme ztracené vejce a posypeme smaženou cibulkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Cuketová roláda s náplní ze sušených rajčat
další
Pikantní cuketová směs na všestranné využití

Přidejte svůj komentář