0 0
Mrkvová polévka s červenou čočkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 ml zeleninový vývar
100 ml smetana na vaření
100 g červená čočka
3 mrkev
3 stroužky česnek
1 cibule
1 lžíce zelená kari pasta
1 lžička kari koření
1 lžička strouhaný zázvor
olej
sůl

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Červená čočka je luštěnina, která nenadýmá.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do hrnce nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli posekanou na kousky. Až ztratí na objemu a začne mírně zlátnout, přihodíme pokrájenou mrkev. Přidáme propláchnutou čočku, kari pastu, kari koření a promícháme. Zalijeme horkým vývarem a povaříme cca 15 minut. Poté okořeníme nastrouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem, ještě pět minutek povaříme a rozmixujeme ponorným mixérem. Dle chuti osolíme a zjemníme smetanou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Čokoládový dort s tvarohovým krémem a malinami
další
Uzený tempeh na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
předchozí
Čokoládový dort s tvarohovým krémem a malinami
další
Uzený tempeh na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Přidejte svůj komentář