0 0
Pikantní tofu s rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
180 g tofu Garam Masala
400 g krájená rajčata v konzervě
3 stroužky česnek
3 lžíce zakysaná smetana
2 lžíce červené kari
1 cibule
1 lžička cukr
sůl
olej
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl
A ještě
černucha semínka
čerstvý koriandr

Pikantní tofu s rýží

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Připraveno z zakoupeného tofu v marinádě Garam Masala.

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát ve vodě. Pak doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme a dáme pod pokličkou vařit na nižší teplotu. Od dobu varu vaříme 12 minut.

2
Hotovo

Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme buď v troubě nebo na pánvi. Já opekla v horkovzdušné fritéze.

3
Hotovo

Posekáme cibuli a česnek a orestujeme na troše oleje se lžičkou cukru dosklovata. Přidáme červené kari a chvilku opékáme. Vlijeme plechovku pokrájených rajčat. Vypláchneme jí pár lžícemi vody a vlijeme do kastrolu. Dle chuti osolíme a chvilku podusíme, aby se chutě propojily. Vsypeme tofu, promícháme a ještě minutku zahříváme.

4
Hotovo

Na talířích ozdobíme semínky černuchy a čerstvým koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bryndzové halušky
předchozí
Bryndzové halušky

Přidejte svůj komentář