0 0
Caesar salát s krůtím masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Zálivka
200 g majonéza
2 lžíce strouhaný sýr parmazánového typu
2 lžičky hrubozrnná hořčice
1 ančovička
1 stroužek česnek
dle chuti citrónová šťáva
sůl
pepř
A ještě
400 g krůtí prso
150 g anglická slanina
30 g sýr parmazánového typu
6 plátků toustový chléb
olej

Caesar salát s krůtím masem

Trendy:
  • Masožrout

Tento salát spatřil světlo světa před téměř 100 lety a jméno má po svém tvůrci, italském kuchaři Caesaru Cardinim.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Zálivka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Salát opláchneme a důkladně osušíme. Pak nakrájíme na silnější proužky.

2
Hotovo

Toustový chléb nakrájíme na kostky, rozložíme jej na plech vyložený pečícím papírem, lehce pokapeme olivovým olejem a posypeme jemně nastrouhaným parmazánem. Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a pečeme v troubě cca 10 minut. Pokud vlastníte horkovzdušnou troubu, můžete přidat i další plech se slaninou a sýrem.

3
Hotovo

Druhý plech vyložíme pečícím papírem rozděleným na dvě části. Na 1. část vyskládáme přepůlené plátky slaniny. A na 2. vytvoříme asi 1 mm silnou placku z jemně nastrouhaného sýra. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a upečeme dozlatova. Sýr bude trvat cca 10 minut, slanina asi o trošičku déle.

4
Hotovo

Krůtí prso nakrájíme na plátky cca 2 cm a krátce opečeme z obou stran na pánvi na rozpáleném oleji. Pak zabalíme na chvilku do alobalu, aby maso zůstalo teplé než salát dokončíme.

5
Hotovo

Připravíme zálivku rozmixováním majonézy, hořčice, prolisovaného česneku, nastrouhaného sýra, pokrájené ančovičky a ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou dle chuti.

6
Hotovo

Zálivku nalijeme k salátu a promísíme. Rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky slaniny, na proužky nakrájeným masem, krutony a parmazánovými chipsy.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Tarte Tatin – obrácený koláč z listového těsta
další
Teplý salát z brambor, pečené zeleniny a žampiónů
předchozí
Tarte Tatin – obrácený koláč z listového těsta
další
Teplý salát z brambor, pečené zeleniny a žampiónů

Přidejte svůj komentář