0 0
Teplý salát z brambor, pečené zeleniny a žampiónů

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Teplý salát z brambor, pečené zeleniny a žampiónů

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Žampiony jsou šampióni v podpoře imunity a v péči o naši nervovou soustavu. To se fakt hodí.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s troškou kmínu téměř doměkka.

2
Hotovo

Žampióny očistíme, odkrájíme nožičky a nakrájíme na větší kousky. Cibuli s česnekem posekáme a dosklovata orestujeme na oleji v pánvi se žáruvzdornou rukojetí. Přihodíme žampióny, pokrájená sušená rajčata (včetně trochy oleje z nich), lehce osolíme a okořeníme řeckým kořením. Přidáme i nakrájenou papriku a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 20 minut.

3
Hotovo

Mezitím nakrájíme cibulku včetně zelené části na kolečka a rajčata na půlky. Přidáme do pánve a ještě 5 minut pečeme. Rozdělíme na talíře, posypeme pokrájenými olivami a kousky balkánského sýra.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Caesar salát s krůtím masem
další
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
předchozí
Caesar salát s krůtím masem
další
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem

Přidejte svůj komentář