0 0
Pikantní cuketový salát s gorgonzolou a sušenými rajčaty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pikantní cuketový salát s gorgonzolou a sušenými rajčaty

    Postup přípravy

    Každým dnem se na nás valí ze záhonu další a další cukety. Trháme je ještě poměrně mladé a křehké, tak i tento recept je lahůdkou.

    • 3 cukety
    • 100 g gorgonzoly
    • 4 půlky sušených rajčat v oleji
    • 4 velké stroužky česneku
    • hrubě mletý pepř
    • trochu chilli koření
    • sypké polévkové koření Wuerzl
    • olivový olej

    Na pánev dáme trochu oleje a postupně na něm opékáme plátky cuket. Nesolíme, jen pepříme. Do misky nakrájíme na kostičky gorgonzolu a opečené cukety na ní vrstvíme. Teplem se rozteče na omáčku. Posypeme Wuerzlem, vmícháme nakrájená rajčata. Do poslední dávky opékání cuket přidáme na plátky nakrájený česnek a chilli koření. Promícháme a podáváme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Meruňkový koláč s tvarohem a kokosovou drobenkou
    další
    Bezvaječný jablečný štrůdl

    Přidejte svůj komentář