0 0
Kulajda s liškami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
750 ml zeleninový vývar
100 ml šlehačka
30 g máslo
30 g hladká mouka
3 brambory
1 miska lišky
1 cibule
1 lžíce třtinový cukr
1 lžíce jablečný ocet
kopr
5 kuliček nové koření
2 bobkový list
0,5 lžičky mletý kmín
dle chuti sůl
A ještě
4 vejce
4 lžíce zakysaná smetana

Kulajda s liškami

Trendy:
  • Levné a chutné recepty

Do polévky použijeme buď zeleninový nebo masový vývar anebo 2 bujónové kostičky.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme jemně nasekanou cibuli, zasypeme troškou cukru a restujeme, až cibule zesklovatí. Potom přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem. Přidáme oloupané a pokrájené brambory a přepůlené lišky. Okořeníme bobkovým listem, novým kořením a kmínem. Osolíme dle chuti (pokud použijeme bujóny, nesolíme). Povaříme do změknutí brambor.

2
Hotovo

Když už jsou brambory měkké, ochutíme jablečným octem a minutku povaříme. Zalijeme šlehačkou, povaříme další minutu a nakonec přisypeme posekaný kopr - dále už nevaříme.

3
Hotovo

V malém kastrůlku přivedeme k varu osolenou vodu. Teplotu snížíme, aby voda jen perlila. Vejce po jednom rozklepneme do malé mističky. Ve vodě lžící utvoříme vír a doprostřed vyklopíme vejce. Vaříme 3 minuty a pak děrovanou sběračkou vyjmeme. Takto uvaříme postupně všechna vajíčka.

4
Hotovo

Polévku na talíři ozdobíme lžící zakysané smetany a ztraceným vejcem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohový nákyp s ovocem
další
Lišky s vejci
předchozí
Tvarohový nákyp s ovocem
další
Lišky s vejci

Přidejte svůj komentář