0 0
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Gnocchi
500 g brambory
110 g hladká mouka
1 vejce
větší špetka sůl
Omáčka
2 kuřecí prsa
1 vanička čerstvý špenát
300 ml šlehačka
3 stroužky česnek
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Na ozdobení
sýr parmazánového typu
bazalka

Gnocchi s kuřecím masem a špenátem

Trendy:
  • Masožrout

Nepodlehněte pokušení gnocchi koupit. Domácí jsou NEJ
a příprava není těžká.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Gnocchi

  • Omáčka

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Cca 15 minut - brambor by zapíchnuté špejli měl klást ještě mírný odpor. Pak ještě horké oloupeme a prolisujeme přes bramborový lis. Anebo umeleme na masovém strojku či nastrouháme na jemném struhadle.

2
Hotovo

Do kastrolu dáme vařit osolenou vodu.

3
Hotovo

Na vál si nasypeme část odvážené mouky, na ní vyklopíme brambory a doprostřed klepneme vajíčko. Zbytek mouky nasypeme navrch a lehce osolíme. Velmi rychle a jemně zpracujeme těsto. Uválíme váleček, rozdělíme na 4 části. Každou pak na ploše jemně pomoučené hrubou moukou rozválíme na "žížalu" o průměru cca 1,5 cm a nakrájíme na špalíčky. Velmi rychle ukoulíme kuličky a vidličkou lehounkým tahem směrem k sobě na kuličkách utváříme "záseky", na kterých lépe drží omáčka.

4
Hotovo

Ve vroucí vodě po částech gnocchi uvaříme. Hotové jsou, když vyplavou na povrch. Poté je okamžitě vylovíme děrovanou naběračkou na tácek. Pokud už v té době máme hotovou omáčku, můžeme je rovnou přendavat do ní.

5
Hotovo

Kuřecí prsa očistíme od tučných kousků a blanek a nakrájíme na nudličky. Špenát opláchneme, důkladně osušíme utěrkou a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek posekáme. Do pánve nalijeme trošku oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme dosklovata. Přihodíme maso, osolíme, opepříme a krátce orestujeme, až se zatáhne. Přisypeme špenát, zarestujeme a zalijeme šlehačkou. Krátce prohřejeme. Smícháme s gnocchi. Na talířích posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme bazalkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Teplý salát z brambor, pečené zeleniny a žampiónů
další
Crumble řezy s tvarohem a borůvkami
předchozí
Teplý salát z brambor, pečené zeleniny a žampiónů
další
Crumble řezy s tvarohem a borůvkami

Přidejte svůj komentář