Ingredience
-
100 g hořká čokoládanebo i mléčnou nebo bílou
-
1 lžička máslonebo kokosový tuk, ghí, čokoládové máslo
-
směs oříškůkešu, mandle, lískáče, dýňová semínka,...
-
směs sušeného ovocevišně, meruňky, brusinky, pomerančová kůra, zázvor…
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1
Hotovo
|
Čokoládu nalámeme do malého kastrůlku, přidáme tuk a vložíme do vodní lázně. Zahříváme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Měla by být spíš hustší, takže s tukem opatrně. Plech vyložíme pečícím papírem. Lžičkou nabíráme čokoládu a na plech tvoříme malé čokoládové placičky, které ještě za tepla ozdobíme pokrájenými sušenými plody dle chuti a necháme v chladu ztuhnout. |
2
Hotovo
|
Z tohoto množství bude cca 35 ks. |