0 0
Špenátový krém s uzeným lososem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
miska čerstvý špenát
30 g parmazán
20 g máslo
4 ks brambory
2 ks zeleninový bio bujón
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 dl šlehačka
1/2 balení mražený špenát listy
A ještě
40 g uzený losos
toustový chléb
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špenátový krém s uzeným lososem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Název špenát údajně pochází
z perského slova "esfenaj", takže je velmi pravděpodobné, že první kolébka špenátu stála
v Persii :)

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm posekanou cibuli s 1 stroužkem česneku. Přidáme oloupané a pokrájené brambory. Přihodíme bujónové kostky a vaříme asi 10 minut. Přidáme mražený špenát a vaříme dalších 5 minut. Přidáme opraný čerstvý špenát, sýr, prolisovaný česnek a šlehačku a povaříme již jen minutu. Rozmixujeme ponorným mixérem.

2
Hotovo

Toustový chléb opečeme na troše oleje a rozkrojíme na 4 díly. Na každý talíř položíme dílek chleba a na něj stočíme kousek uzeného lososa.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Medové perníčky ze žitné mouky
další
Rafaelo kuličky
předchozí
Medové perníčky ze žitné mouky
další
Rafaelo kuličky

Přidejte svůj komentář