0 0
Špenátový krém s uzeným lososem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Špenátový krém s uzeným lososem

    Postup přípravy

    Název špenát údajně pochází z perského slova “esfenaj”, takže je velmi pravděpodobné, že první kolébka špenátu stála v Persii 🙂

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 4 brambory
    • vanička čerstvého špenátu
    • 30 g jemně strouháného sýru parmazánového typu
    • 1/2 balení mražených špenátových listů
    • 2 zeleninové bio bujony
    • 2 velké stroužky česneku
    • 1 cibule
    • 1 dl šlehačky
    • přepuštěné máslo ghí nebo normální máslo
    • 40 g uzeného lososa
    • 1 plátek toustového chleba

    Postup:

    V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm posekanou cibuli s 1 stroužkem česneku. Přidáme oloupané a pokrájené brambory. Přihodíme bujonové kostky a vaříme asi 10 minut. Přidáme mražený špenát a vaříme dalších 5 minut. Přidáme opraný čerstvý špenát, sýr, prolisovaný česnek a šlehačku a povaříme již jen minutu. Rozmixujeme ponorným mixérem.

    Toustový chléb opečeme na troše oleje a rozkrojíme na 4 díly. Na každý talíř položíme dílek chleba a na něj stočíme kousek uzeného lososa.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Medové perníčky ze žitné mouky
    další
    Rafaelo kuličky

    Přidejte svůj komentář