0 0
Dýňové gnocchi ze špaldové mouky se slaninou a parmazánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Gnocchi
500 g dýně Hokaidó
cca 170 g špaldová mouka případně namíchat s běžnou moukou polohrubou
1 ks vejce
sůl
pepř
A ještě
300 g anglická slanina
5 stroužků česnek
3 lžíce olivový olej
miska čerstvá bazalka
chilli koření
sůl
A navíc
60 g parmazán

Dýňové gnocchi ze špaldové mouky se slaninou a parmazánem

Špaldová mouka se mele ze špaldy, starého druhu nešlechtěné pšenice. Je zdravější a obsahuje míň lepku než mouka bílá. Pokrmy ze špaldy jsou hutnější.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Gnocchi

  • A ještě

  • A navíc

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, přepůlíme, vybereme semínka a odvážíme půl kila. Hokaidó se neloupe, takže i se slupkou nakrájíme na měsíčky a zabalíme do alobalu. Položíme na plech a při 170 st. C upečeme doměkka, cca 25 min.

2
Hotovo

Necháme zchladnout a buď v mixéru nebo elektrickým sekáčkem rozmixujeme na kaši. Přidáme i vejce, sůl a pepř a ještě protočíme. Kaši přendáme do misky, přisypeme mouku a zaděláme mírně lepivé těsto. Každá mouka je jiná, takže uvedené množství je orientační. Těsto by si mělo zachovat vláčnost a mírnou lepivost.

3
Hotovo

Připravené těto rozválíme na pomoučené kuchyňské lince na čtyři válečky o průměru 2-3 cm a nožíkem nakrájíme na půl centimetrové kousky. Ukoulíme kuličky a vidličkou je rozmáčkneme. Uvaříme ve vroucí osolené vodě na dvě dávky. Gnocchi jsou hotové, když všechny vyplavou na hladinu.

4
Hotovo

Cedníkem je svižně vylovíme, přendáme do suché misky a pokapeme olivovým olejem, aby se neslepily. Do vody dáme další dávku.

5
Hotovo

Slaninu rozkrájíme na tenké nudličky a orestujeme pánvi na trošce oleje. Přidáme česnek rozkrájený na plátky a necháme zrůžovět. Zasypeme posekanou bazalkou, okořeníme chilli a ještě chvíli restujeme. Dle chuti osolíme.

6
Hotovo

Na talířích sypeme nastrouhaným sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vepřové špalíčky s cibuládou a karlovarskými muffiny
další
White chocolate sweets with nuts & seeds

Přidejte svůj komentář