0 0
Dýňové gnocchi ze špaldové mouky se slaninou a parmazánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Dýňové gnocchi ze špaldové mouky se slaninou a parmazánem

    Postup přípravy

    Na 2-3 porce budeme potřebovat:

    Gnocchi

    • 500 g dýně hokaido
    • 170 g špaldové mouky (určitě můžete použít i běžnou mouku polohrubou, příp. hladkou, ale množství mouky si musíte upravit)
    • 1 vejce
    • sůl
    • čertsvě nahrubo namletý pepř

    A co na ně

    • 300 g slaniny
    • 5 stroužků česneku
    • 3 lžíce olivového oleje
    • miska čerstvé bazalky
    • 1 zarovnaná  lžička červené kari pasty (nebo chilli koření) nebo množství dle vaší chuti
    • sůl
    • 60 g sýru parmazánového typu

    Postup:

    Dýni omyjeme, přepůlíme, vybereme semínka a odvážíme půl kila. Hokaido se neloupe, takže i se slupkou nakrájíme na měsíčky, položíme na plech na pečící papír a při 170 st. C nasucho upečeme v troubě. Potom necháme zchladnout a buď v mixéru nebo ponorným mixérem rozmixujeme na kaši s vejcem, solí a pepřem. Kaši přendáme do misky, přidáme mouku a zaděláme mírně lepivé těsto. Každá mouka je jiná, takže uvedené množství je orientační. Těsto by si mělo zachovat vláčnost a lepivost, s moukou to teda nepřepískněte 🙂 . Zbytek dýně můžete uchovat nakrájený v mrazáku třeba na polévku.

    Těsto pak rozválíme na pomoučené kuchyňské lince na čtyři válečky o průměru 2-3 cm a nožíkem nakrájíme na půl centimetrové kousky. Ukoulíme kuličky a vidličkou je rozmáčkneme. Uvaříme ve vroucí osolené vodě na dvě dávky. Gnocchi jsou hotové, když všechny vyplavou na hladinu. Potom je cedníčkem vylovíme, přendáme do misky a pokapeme olivovým olejem, aby se neslepily. Do vody dáme další dávku.

    Slaninu rozkrájíme na tenké nudličky a dáme na trošku oleje orestovat na pánev. Přidáme na plátky rozkrájený česnek a necháme zrůžovět. Zasypeme posekanou bazalkou, okořeníme kari pastou a ještě chvíli restujeme. Dle chuti osolíme.

    Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

    Na talíře rozdělíme gnocchi, poklademe slaninovou směsí, zakápneme olejem z pánve a posypeme sýrem.

    gnocchi-dyne-testo

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vepřové špalíčky s cibuládou a karlovarskými muffiny
    další
    White chocolate sweets with nuts & seeds

    Přidejte svůj komentář