0 0
Ruské vejce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Salát
4 vařené brambory
4 lžíce mražený hrášek
2 kyselé okurky
2 lžíce lák z okurek
1 mrkev
1 petržel
1 včetně zelené části lahůdková cibulka
1 lžička plnotučná hořčice
kousek celer
0,5 majolka
sůl, pepř
olej
A ještě
8 plátků šunka
4 plátky tvrdý sýr
4 kyselé okurky
2 lžíce majolka
2 lžíce šlehačka
cherry rajčátka
petrželka

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ruské vejce

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Ruské vejce bychom v Rusku asi hledali marně. Vzniklo totiž jako "z nouze cnost" před více než 60ti lety v pražské Koruně.

  • 65 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Salát

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na troše oleje. Chvilku před koncem přisypeme hrášek. Ještě chvilku restujeme a přendáme k bramborám. Cibulku a okurky nakrájíme na kousky a přidáme také do mísy. Majolku smícháme s lákem z okurek, solí, pepřem a s hořčicí a promísíme se zeleninou. Necháme odležet v lednici.

2
Hotovo

Uvaříme vejce natvrdo (10 minut), zchladíme a oloupeme. Majolku smícháme se šlehačkou. Na talířky rozdělíme salát, ozdobíme šunkou, sýrem, přepůleným vajíčkem, okurkami, cherry rajčátky a petrželkou. Přelijeme rozředěnou majolkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Restované brambory
další
Mrkvové karbanátky
předchozí
Restované brambory
další
Mrkvové karbanátky

Přidejte svůj komentář