0 0
Třešňová marmeláda s čokoládou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1000 g vypeckované třešně
350 g cukr
50 g kvalitní hořká čokoláda min 70%
1 Gelfix 3:1
z 0.5 limetová šťáva

Třešňová marmeláda s čokoládou

Když se nám na jazyku rozpouští vysokoprocentní čokoláda, náš mozek prý zblbne natolik, že cítíme větší a delší eufórii než při vášnivém polibku? :D

  • 40 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Třešně propláchneme a vypeckujeme. Doporučuju použít odpeckovač, práci to značně ulehčí. Vypeckované třešně nasypeme do kastrolu a dáme vařit na rozptylovač plamene. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme nastrouhanou čokoládu a přivedeme k varu.

2
Hotovo

Odvážíme 350 g cukru. 2 lžíce z tohoto množství smícháme s Gelfixem. Když se třešně už asi 1 minutu vaří, vmícháme Gelfix s trochou cukru a vaříme další 2 minuty. Poté přimícháme cukr a častého míchání vaříme ještě asi 2 minuty. Přimícháme limetkovou šťávu.

3
Hotovo

Plníme horké (stále máme zapnutý sporák pod ovocnou směsí), přes kovový trychtýř, do předem vyvařených skleniček. Čistou utěrkou otřeme okraj a zavíčkujeme. Na chvíli obrátíme dnem vzhůru.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bezlepkové palačinky se špenátem
další
Krémová polévka ze zeleného hrášku
předchozí
Bezlepkové palačinky se špenátem
další
Krémová polévka ze zeleného hrášku

Přidejte svůj komentář