0 0
Třešňová marmeláda s čokoládou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1000 g vypeckované třešně
350 g cukr
50 g kvalitní hořká čokoláda min 70%
1 Gelfix 3:1
z 0.5 limetová šťáva

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Třešňová marmeláda s čokoládou

Když se nám na jazyku rozpouští vysokoprocentní čokoláda, náš mozek prý zblbne natolik, že cítíme větší a delší eufórii než při vášnivém polibku? :D

  • 40 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Třešně propláchneme a vypeckujeme. Doporučuju použít odpeckovač, práci to značně ulehčí. Vypeckované třešně nasypeme do kastrolu a dáme vařit na rozptylovač plamene. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme nastrouhanou čokoládu a přivedeme k varu.

2
Hotovo

Odvážíme 350 g cukru. 2 lžíce z tohoto množství smícháme s Gelfixem. Když se třešně už asi 1 minutu vaří, vmícháme Gelfix s trochou cukru a vaříme další 2 minuty. Poté přimícháme cukr a častého míchání vaříme ještě asi 2 minuty. Přimícháme limetkovou šťávu.

3
Hotovo

Plníme horké (stále máme zapnutý sporák pod ovocnou směsí), přes kovový trychtýř, do předem vyvařených skleniček. Čistou utěrkou otřeme okraj a zavíčkujeme. Na chvíli obrátíme dnem vzhůru.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bezlepkové palačinky se špenátem
další
Krémová polévka ze zeleného hrášku
předchozí
Bezlepkové palačinky se špenátem
další
Krémová polévka ze zeleného hrášku

Přidejte svůj komentář