0 0
Domácí bagetky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

450 g hladká mouka
320 ml teplá voda
1 lžička droždí sušené
1 lžička sůl
1/2 lžičky cukr
na podsypání polohrubá mouka

Domácí bagetky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Top recepty

Sušené droždí je usušené droždí čerstvé. Má delší trvanlivost a není nutné jej před přidáním do mouky namáčet. Jinak se používá stejně jako droždí čerstvé.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V míse smícháme mouku se solí. V jiné nádobě smícháme vodu s droždím a cukrem a necháme pár minut vzkypět. Potom promícháme obě směsi dohromady. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. V horším případě si vystačíme vařečkou. Zpracujeme dost řídké a lepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 50 minut kynout. Potom těsto přemístíme na kuchyňskou linku posypanou polohrubou moukou. Rozdělíme na 4 díly a z každého uválíme bagetu a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme je stočit do vrtulky.

2
Hotovo

Vykynuté těsto přemístíme na kuchyňskou linku posypanou vydatně polohrubou moukou. Rozdělíme na 4 díly a z každého uválíme bagetu. Přemístíme je na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme je stočit do vrtulky.

3
Hotovo

Plech dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Dýňové risotto s pistáciemi
další
Krémová česnečka z medvědího česneku s arašídy a bagetkou

Přidejte svůj komentář