0 0
Krémová česnečka z medvědího česneku s arašídy a bagetkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

velký svazek medvědí česnek cca 60 listů
2 ks brambory
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón
1 dl šlehačka
1 ks cibule
1 lžička citrónová šťáva
hrst čerstvé arašídy
olivový olej
bagetka

Krémová česnečka z medvědího česneku s arašídy a bagetkou

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Medvědí česnek raší brzo z jara a šíří kolem sebe intenzivní česnekovou vůni.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli s česnekem nakrájíme na kousky a orestujeme na troše oleje dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a ještě chvilku opékáme. Zalijeme vroucí vodou, přihodíme bio bujóny a povaříme asi 20 minut, přilijeme šlehačku a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Přihodíme na proužky nakrájený medvědí česnek, už nevaříme, ale ještě jednou rozmixujeme. Dle chuti přikápneme citrónovou šťávu.

2
Hotovo

Čerstvé arašídy opražíme nasucho na pánvi, až začne růžová slupička praskat. Potom slupičku sloupneme a arašídy posekáme na malé kousky. Použijeme na posypání polévky na talíři.

3
Hotovo

Bagetku rozkrájíme na plátky a opečeme na pánvi na troše oleje.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Domácí bagetky
další
Meloun Galia s parmskou šunkou

Přidejte svůj komentář