0 0
Karotkový krém

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Karotkový krém

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 600 g mrkve
    • 1 cibule
    • chilli
    • 1 lžička kari
    • římský kmín
    • olivový olej
    • 80 ml smetana
    • 2 kostky zeleninového bio bujonu
    • 1,3 dl vody

    Postup:

    Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme koření a necháme rozvonět. Přisypeme oloupanou a na kolečka pokrájenou mrkev a restujeme přibližně 5 minut. Raději mícháme, aby se nám cibulka nepálila, ale aby mrkev lehce zezlátla. Poté zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme asi 10 minut. Je-li mrkev měkká, polévku rozmixujeme na krém a přilijeme smetanu. Ještě minutku provaříme a podáváme ozdobené lístkem koriandru.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Velikonoční nádivka s tempehem
    další
    Mrkvový salát s brusinkami a dýňovými semínky

    Přidejte svůj komentář