0 0
Pomazánka z tuňáka a černých oliv

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

110 g tuňák v oleji 2 konzervičky celé kousky
100 g černé olivy bez pecky
2 ks lahůdková cibulka
2 lžíce majolka nedo Tofunéza
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička dijonská hořčice necelá
sůl
čerstvě mletý pepř

Pomazánka z tuňáka a černých oliv

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Věděli jste, že černá oliva je vlastně plně dozrálá oliva zelená?

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do misky pokrájíme lahůdkovou cibulku. Olivy rozsekáme v sekáčku, v mixéru nebo nasekáme na maličké kousky a přidáme k cibulce. Do misky vyklopíme i tuňáka, ze kterého jsme vylili přebytečný olej (trochu oleje v něm ale necháme). Osolíme, opepříme, dochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a zjemníme majolkou nebo tofunézou. Mažeme na chléb či bílé pečivo, ale také můžeme podávat ke grilovanému masu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Krémová polévka z červené řepy s krutony z tofu
další
Mátové raw bonbóny

Přidejte svůj komentář