0 0
Tuňáková pomazánka s černými olivami a špaldovými krekry

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

110 g tuňák v oleji celé kousky
100 g černé olivy bez pecky
2 ks lahůdková cibulka
2 lžíce majolka nebo Veganská majolka, Tofunéza ...
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička dijonská hořčice necelá
sůl
čerstvě mletý pepř
Krekry
250 g špaldový kvásek
220 g špaldová mouka celozrnná
80 g hladká mouka
250 g máslo
1 ks vejce
sůl

Tuňáková pomazánka s černými olivami a špaldovými krekry

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Věděli jste, že černá oliva je vlastně plně dozrálá oliva zelená?

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

  • Krekry

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si připravíme krekry. Změklé máslo nakrájíme na kousky, přendáme do kuchyňského robota, přidáme kvásek, přisypeme mouku, sůl, přidáme vejce a pomocí metly zaděláme vláčné těsto. Zabalíme do mikroténového sáčku a necháme odpočinout v lednici aspoň hodinku. Pokud robot nevládne ve vaší kuchyni, zadělejte těsto ručně.

2
Hotovo

Odleželé těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na cca 3 mm tlustý plát. Při rozvalování podsypáváme sezamovými semínky. Rádýlkem rozkrájíme na kousky, propícháme vidličkou a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 150 st. C cca 20 minut.

3
Hotovo

Když dáme krekry do trouby, nachystáme pomazánku. Do misky pokrájíme lahůdkovou cibulku. Olivy rozsekáme v sekáčku, v mixéru nebo nasekáme na maličké kousky nožem a přidáme k cibulce. Do misky vyklopíme i tuňáka, ze kterého jsme vylili přebytečný olej (trochu oleje v něm ale necháme). Osolíme, opepříme, dochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a zjemníme majonézou.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kuličky z červené řepy
další
Karotkový krém

Přidejte svůj komentář