0 0
Risotto se žampióny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g rýže Arborio nebo Carnarolli
350 g žampióny
150 ml bílé víno
50 g sýr parmazánového typu
40 g máslo
3 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón nebo 1 l vývaru
2 lžíce houbové koření
1 cibule
tymián
olivový olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Risotto se žampióny

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Žampióny jsou vhodnou potravinou pro posílení imunity.

  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme všechny ingredience. Nadrobno nasekáme cibuli s česnekem, očistíme a pokrájíme žampióny, najemno nastrouháme parmazán a připravíme si litr vývaru.

2
Hotovo

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přisypeme rýži, houbové koření a chvíli restujeme a mícháme, aby se všechna zrníčka obalila olejem. Zakápneme bílým vínem a necháme vydusit. Pak přilijeme dvě naběračky vývaru, přidáme odraný tymián, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme vydusit. Takto pokračujeme tak dlouho, dokud nebude rýže uvařená al dente. Pak ještě přidáme jednu naběračku vývaru, parmazán a máslo. Necháme ještě minutku prohřát a stáhneme z plotny.

3
Hotovo

Na pánvičce rozehřejeme ještě trochu oleje a nasypeme na něj žampióny. Osolíme a orestujeme dozlatova. Opečené žampióny přimícháme do hotové rýže.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Grilovaný salát caprese
další
Brambory se špekem a kysaným zelím
předchozí
Grilovaný salát caprese
další
Brambory se špekem a kysaným zelím

Přidejte svůj komentář