0 0
Brambory se špekem a kysaným zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 větší brambory
350 g kuřecí vývar nebo 1 bio bujón svařený ve vodě
200 g kysané zelí
80 g alpský špek nebo libová slanina
30 g máslo
1 cibule
2 stroužky česnek
olej
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
petrželka

Brambory se špekem a kysaným zelím

Kdysi dávno bývalo kysané zelí jediným zdrojem vitamínu C během zimy.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a posekáme. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Zelí propláchneme studenou vodou a pokrájíme na malé kousky. Libový alpský špek nebo slaninu nakrájíme na malé kousky. Připravíme vývar nebo svaříme bio bujón se 3 a půl deci vody.

2
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme špek a ještě chvíli restujeme. Přisypeme brambory a opékáme. Zalijeme troškou vývaru, aby byly brambory sotva potopené, okořeníme kmínem a pepřem, přiklopíme pokličkou a dusíme. Když se voda vypaří, přidáme zase trochu vývaru. Takhle pokračujeme, až budou brambory měkké.

3
Hotovo

Zelí zalijeme trochou vody a podusíme doměkka. Hotové smícháme s uvařenými bramborami a přihodíme máslo, které necháme v bramborách rozpustit. Ozdobíme pokrájenou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Risotto se žampióny
další
Banánový chlebíček s kakaem
předchozí
Risotto se žampióny
další
Banánový chlebíček s kakaem

Přidejte svůj komentář