0 0
Crumble s rebarborovým pudinkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus + drobenka
200 g jemné ovesné vločky
120 g + na vymazání formy máslo
50 g třtinový cukr
špetka sůl
Náplň
240 g rebarbora
200 ml voda
40 g třtinový cukr
10 g + 50 g voda vanilkový pudink

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Crumble s rebarborovým pudinkem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Čas rebarbory je krátký, trvá od půlky května do půlky června. Konzumují se pouze řapíky.

  • 50 min
  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus + drobenka

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Forma 26 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Slupky dáme do kastrolu, zalijeme cca 2 dl vody, osladíme cukrem a 5 minut povaříme. Vzniklý sirup přecedíme do jiného kastrolu, slupky vyhodíme, a do sirupu přisypeme kousky rebarbory. Povaříme dvě minutky a přilijeme pudink rozmíchaný s půl deckou vody. Ještě povaříme minutku do zhoustnutí.

2
Hotovo

V mezičase užmouláme drobenku z vloček, másla, cukru a špetky soli. Buď rukou nebo v elektrickém sekáčku. Formu vymažeme silnější vrstvou másla a 3/4 směsi natlačíme na dno. Na korpus nalijeme pudink a rozetřeme po celé ploše. Zbytek drobenky nasypeme navrch.

3
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Hlíva na grilu
další
Grilovaný salát caprese
předchozí
Hlíva na grilu
další
Grilovaný salát caprese

Přidejte svůj komentář