0 0
Rakouský bramborový salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

4 ks vařené brambory
1 ks šalotka
1 ks lahůdková cibulka
hrst petrželka hladkolistá
1/2 dl olej kvalitní, nevýrazné chuti
1 lžíce jablečný ocet
1/2 lžičky cukr
sůl
čerstvě mletý pepř
dýňový olej kdo má rád

Rakouský bramborový salát

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Zdá se, že bramborový salát je dědictví Rakousko-Uherska. Kdy se to trhlo a začal se v naší kotlině dělat salát s majonézou a u jižních sousedů bez majonézy, těžko říct.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme a vlažné oloupeme. Překrojíme podélně napůl a půlky ještě na čtvrtky. Čtvrtky nakrájíme na plátky. Přesypeme do misky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Lahůdkovou cibulku a petrželku nakrájíme na kousky. Vše promícháme.

2
Hotovo

Ve skleničce smícháme olej s octem, solí a pepřem a necháme chvíli rozpustit. Potom přelijeme přes salát a lehce promísíme.

3
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou pečené v troubě
další
Domácí müsli tyčinky

Přidejte svůj komentář