0 0
Quiche se žampióny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
175 g hladká mouka
85 g máslo
1 vejce
1 lžíce studená voda
sůl
Náplň
300 g žampióny
100 ml smetana na vaření
80 g mozzarella strouhaná
30 g sýr parmazánového typu
2 vejce
2 stroužky česnek
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
olej

Quiche se žampióny

Trendy:
  • Vegetariánské

Žampióny jen očistíme suchým ubrouskem a nakrájíme. Nemusíme loupat.

  • 70 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme křehké těsto. Studené máslo nakrájíme na kostičky a rychlostí blesku smícháme s moukou a solí Zbytečně ho v dlaních nezahříváme, aby se máslo nerozpustilo. Ideální je použít kuchyňský robot. Měla by nám vzniknout jakási drobenka s kousky másla velikosti malých hrášků. Pak přimícháme vejce se studenou vodou a zpracujeme opravdu rychle vláčné těsto. Těsto je dobré nechat v lednici aspoň půl hodiny odpočinout, ale lze použít hned. Natlačíme jej do formy poctivě vymazané máslem. Povrch propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem, na který vysypeme fazole nebo nějaké suché luštěniny a předpečeme 15 minut při 180 st. C. Fazole pomohou tomu, že se těsto nebude nafukovat a nevytvoří se bubliny (fazole pak necháme vystydnout a použijeme zase příště - už ale ne na vaření).

2
Hotovo

V mezičase si očistíme žampióny a nakrájíme je na kousky. Pokrájíme i oloupanou cibuli a rozdrtíme stroužky česneku. Na pánev nalijeme trochu oleje, rozpálíme na střední teplotu a vsypeme cibuli s česnekem. Orestujeme dosklovata. Pak přisypeme žampióny a koření. Restujeme až houby trochu zmenší svůj objem a začnou vonět. Pak stáhneme z plotny.

3
Hotovo

Nastrouháme sýry, každý zvlášť na talíř. Z předpečeného korpusu odstraníme papír s fazolemi a rozvrstvíme tam houby. Posypeme mozzarellou. Vejce rozšleháme vidličkou se smetanou a troškou soli a vylijeme rovnoměrně po koláči. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 20 minut. Pak posypeme nastrouhaným parmazánem a dopečeme ještě 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketové jednohubky
další
Rakouský bramborový salát
předchozí
Cuketové jednohubky
další
Rakouský bramborový salát

Přidejte svůj komentář