0 0
Jablečná kůže se zázvorem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

4 ks jablka
2 lžíce javorový sirup
1 lžička strouhaný zázvor
1/2 lžičky skořice
z 1/2 ks citrónová šťáva

Jablečná kůže se zázvorem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Přírodní medicína

Co se zdraví týče, je zázvor učiněný poklad. Kromě toho,
že je skvělý na nachlazení
a bolest v krku, zklidní třeba
i rozhoupaný žaludek.

  • 250 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablíčka oloupeme, rozkrájíme a nasypeme do kastrolu. Přidáme strouhaný zázvor, skořici, javorový sirup a citrónovou šťávu. Promícháme a zalijeme asi půldeckou vody. Přikryjeme poklicí a jablíčka pár minut podusíme.

2
Hotovo

Podušenou směs rozmixujeme ponorným mixérem vylijeme na plech na pečící papír nebo ještě lépe na nepřilnavou podložku. Rozetřeme stěrkou na půl centimetr tlustou placku.

3
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 100 - 120 st. C. Doba pečení se nedá přesně určit, bude to několik hodin. Průběžně placku hlídáme a osaháváme, abychom ji nepřesušili nebo nepřipálili. Placka bude kompaktní, pevná, ale stále lepkavá.

4
Hotovo

Z usušené placky stáhneme papír a nůžkami ji rozstříháme na přibližně 6 cm velké čtverečky. Ty smotáme do ruličky a svážeme potravinářským provázkem. Uchováme v suchu. Ale přiznám se, že u nás nikdy není co schovávat :)

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Fazolová sekaná
další
Batátová kaše s pekanovými ořechy

Přidejte svůj komentář