0 0
Polévka z řapíkatého celeru

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Polévka
1 ks - cca 500 g řapíkatý celer
kousek celer
60 ml šlehačka
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón
1 ks cibule
1 lžíce máslo
na zdobení kvalitní olej
Krutony
3 krajíce chléb starší
olivový olej
sojová omáčka

Polévka z řapíkatého celeru

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Řapíkatý celer má jemnou oříškovou chuť a je nesmírně prospěšný našemu zdraví.
Upravuje překyselení organizmu,
uklidňuje nervy, dokonce léčí
i některé exémy.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Polévka

  • Krutony

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájený bulvový celer, chvilku osmažíme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujóny, nakrájený řapíkatý celer a vaříme přibližně 15 minut. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme šlehačkou.

2
Hotovo

Chleba nakrájíme na kostky a nasypeme je na plech na pečení pokapaný olejem. Opečeme v troubě rozpálené na 180 st. C dorůžova. Po opečení pokapeme sójovou omáčkou a promícháme. Případně krutony opečeme na sporáku na pánvi.

3
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vepřový plátek s bramborovou kaší a zelenými fazolkami
další
Buchty s mákem

Přidejte svůj komentář