0 0
Krůtí perkelt

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g krůtí prso
500 ml drůbeží vývar nebo 1 svařenou kostku bio kuřecího bujónu
2 větší cibule
2 rajče
2 bílá paprika
2 stroužky česnek
1 červená paprika tenkostěnná
1 jarní cibulka
5 kuliček nové koření
3 bobkový list
1 lžíce sladká paprika
dle chuti pálivá paprika
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Na zahuštění
40 g máslo
20 g hladká mouka

Krůtí perkelt

Trendy:
  • Masožrout

Maďaři prý perkelt nezahušťují. Já preferuji mírné zahuštění zlatavou jíškou.

  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na zahuštění

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kastrolu nalijeme trochu oleje a když se zahřeje, nasypeme k němu posekanou cibuli. S intenzitou teploty to nepřeháníme, aby se cibule rychle nespálila. Volíme střední teplotu. Necháme lehce zezlátnout a přidáme prolisovaný česnek. Když se směs rozvoní, přidáme maso nakrájené na kostky a trochu zvýšíme teplotu. Necháme maso zatáhnout a zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přihodíme nové koření a bobkový list a rychle promícháme, aby se paprika nepřipálila.

2
Hotovo

Přilijeme vývar, přidáme pokrájené papriky, promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme. Rajčata nařízneme a spaříme vroucí vodou. Oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu.

3
Hotovo

Rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a usmažíme zlatavou voňavou jíšku. Za svižného míchání jí přidáme k masu. Přisypeme pokrájenou zelenou část jarní cibulky a ještě 3 minutky podusíme.

4
Hotovo

Podáváme s chlebem, případně tarhoňou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Čevapčiči
další
Pizza šneci
předchozí
Čevapčiči
další
Pizza šneci

Přidejte svůj komentář