10 5
Kokoso-kávová buchta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
100 g polohrubá mouka
60 g cukr
50 g strouhaný kokos
50 g olej
25 g kakao
3 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
vanilka prášek, dřeň, aroma...
špetka sůl
A navíc
1 dl oslazená silná káva
cca 1/2 skleničky výrazná marmeláda
Poleva
100 g bílá čokoláda
50 g strouhaný kokos
1 dl šlehačka
1 lžička máslo

Kokoso-kávová buchta

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Top recepty

Je to podivné, ale káva je ovoce.
Kávová zrna "fazole" jsou středy jedlých bobulí.

  • 40 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • A navíc

  • Poleva

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smícháme mouku s cukrem, solí, vanilkou, kakaem, kokosem a práškem do pečiva. Přilijeme vejce prošlehaná vidličkou s olejem. Vařečkou svižně umícháme těsto a vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem nebo vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Těsto roztáhneme do stran, aby uprostřed zůstala mírná prohlubeň (těsto se pečením uprostřed zvedne).

2
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 30 minut. Je-li hotové, zkusíme zapíchnutím špejle. Pokud bude po vytáhnutí čistá, je hotovo.

3
Hotovo

Připravíme si silnější filtrovanou kávu nebo espresso a osladíme lžičkou cukru. Ještě horkou buchtu kávou pokapeme. Poté namažeme marmeládou a necháme zchladnout.

4
Hotovo

Do kastrůlku nalámeme čokoládu, zalijeme šlehačkou, přidáme kokos a máslo a zahříváme ve vodní lázni do rozpuštění. Hodně často mícháme, protože bílé čokoládě se moc rozpouštět nechce. Když se nakonec dílo zadaří, polevou polijeme buchtu a necháme zatuhnout v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní cuketový salát s Gorgonzolou a sušenými rajčaty
další
Květák zapečený v bešamelu
předchozí
Pikantní cuketový salát s Gorgonzolou a sušenými rajčaty
další
Květák zapečený v bešamelu

8 Comments Schovat komentáře

me se libi,ze mate hodne receptu s makem a ovesnymi vlockami,urcite budu dost pect z vasich receptu.diky.

Dobrý den Zdenko, těší mě, že se Vám líbí mé recepty. Na snídaně peču převážně z ovesných vloček a milovník máku je především můj manžel 🙂 Tak ať Vám chutná 🙂

Přidejte svůj komentář