Ingredience
-
500 g mleté vepřové maso
-
200 ml šlehačka
-
50 ml mléko
-
2 stroužky česnek
-
1 hrnek rýže
-
1 sklenice sterilované zelínebo propláchnuté kysané
-
1 ks mrkev
-
1 ks vejce
-
1 vrchovatá lžíce směs koření Čubrica
-
sůl
-
čerstvě mletý pepř
-
olej
-
kečup
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1
Hotovo
|
V míse smícháme mleté maso s kořením, solí, pepřem, trochou oleje, lisovaným česnekem a jemně nastrouhanou mrkví. Rýži propláchneme na cedníku a přidáme do mletého masa. Zalijeme šlehačkou a troškou mléka a přimícháme i slité zelí. |
2
Hotovo
|
Do zapékací misky nalijeme trochu oleje a mašlovačkou jej rozetřeme po celé ploše i bocích. Masovou směs přendáme do misky a rozvrstvíme po celé ploše. Hranou stěrky zbrázdíme povrch a vydatně pokapeme kečupem. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem. |
3
Hotovo
|
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a 50 minut zapékáme. Po této době zakrytí sundáme a ještě 15 minut dopečeme. |
2 komentářů Schovat komentáře
Dobrý den Miriam,
včera jsem čubricu uvařila a moc jsme si pochutnali, děkuji za recept na výborné jídlo, které se navíc rychle připraví, což je během pracovního týdne k nezaplacení 🙂 Už mám uložené mezi oblíbenými recepty a děkuji za Vaše stránky, jsem ráda, že jsem je objevila 🙂
Milá Andreo, děkuju moc za Váš krásný komentář. Jsem ráda, že čubrica zabodovala. I u nás patří mezi oblíbené favority. Těší mě, že Vám jsou naše stránky inspirací a doufám, že si ještě nějaké laskominy oblíbíte 😛