0 0
„Čubrica“ – nákyp z mletého masa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g mleté vepřové maso
200 ml šlehačka
50 ml mléko
2 stroužky česnek
1 hrnek rýže
1 sklenice sterilované zelí nebo propláchnuté kysané
1 ks mrkev
1 ks vejce
1 vrchovatá lžíce směs koření Čubrica
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
kečup

„Čubrica“ – nákyp z mletého masa

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Čubrica je balkánská směs koření, jejíž základem je pískavice, libeček a sušená saturejka.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V míse smícháme mleté maso s kořením, solí, pepřem, trochou oleje, lisovaným česnekem a jemně nastrouhanou mrkví. Rýži propláchneme na cedníku a přidáme do mletého masa. Zalijeme šlehačkou a troškou mléka a přimícháme i slité zelí.

2
Hotovo

Do zapékací misky nalijeme trochu oleje a mašlovačkou jej rozetřeme po celé ploše i bocích. Masovou směs přendáme do misky a rozvrstvíme po celé ploše. Hranou stěrky zbrázdíme povrch a vydatně pokapeme kečupem. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a 50 minut zapékáme. Po této době zakrytí sundáme a ještě 15 minut dopečeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Srnčí kýta se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem
další
Paprika s rajčatovým dipem

Přidejte svůj komentář