0 0
Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 ml rostlinný olej
50 g jader vlašské ořechy
4 ks hermelín
3 stroužky česnek
3 snítky tymián
1 lžička medová hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
A ještě
několik snítek tymián
několik stroužků česnek
několik půlek vlašské ořechy

Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské

Historie hermelínu u nás se začala psát v první polovině 20. století. Mustr si tenkrát sýraři vzali pravněpodobně v Normandii podle camembertu.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hermelíny rozkrojíme na půlky, lžičkou vydlabeme měkký střed a dáme ho do misky. Nesmíme porušit "kůrku". Vylouskáme ořechy, posekáme na kousky a přidáme k hermelínové hmotě. Přidáme také odraný tymián, hořčici, sůl, pepř a vidličkou zpracujeme v kompaktní směs.

2
Hotovo

Připravenou směsí naplníme všechny části hermelínů a vždy 2 půlky spojíme k sobě. Do zavařovací sklenice nalijeme trošku oleje, vložíme 1 hermelín, na něj položíme větvičku tymiánu, několik ořechů a zase zalijeme trochou oleje. Takto pokračujeme se všemi hermelíny. Kolem nich nastrkáme zbytek tymiánu a česnek rozkrájený na půlky. Přiklopíme a necháme uzrát v lednici alespoň 5 dní.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tilápie s bramborovými růžičkami a hráškem
další
Celozrnné lívanečky s dušenými jablky

Přidejte svůj komentář