Ingredience
- 500 ml rostlinný olej
- 50 g jader vlašské ořechy
- 4 ks hermelín
- 3 stroužky česnek
- 3 snítky tymián
- 1 lžička medová hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
A ještě
- několik snítek tymián
- několik stroužků česnek
- několik půlek vlašské ořechy
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Hermelíny rozkrojíme na půlky, lžičkou vydlabeme měkký střed a dáme ho do misky. Nesmíme porušit "kůrku". Vylouskáme ořechy, posekáme na kousky a přidáme k hermelínové hmotě. Přidáme také odraný tymián, hořčici, sůl, pepř a vidličkou zpracujeme v kompaktní směs. |
2 Hotovo | Připravenou směsí naplníme všechny části hermelínů a vždy 2 půlky spojíme k sobě. Do zavařovací sklenice nalijeme trošku oleje, vložíme 1 hermelín, na něj položíme větvičku tymiánu, několik ořechů a zase zalijeme trochou oleje. Takto pokračujeme se všemi hermelíny. Kolem nich nastrkáme zbytek tymiánu a česnek rozkrájený na půlky. Přiklopíme a necháme uzrát v lednici alespoň 5 dní. |