0 0
Celozrnné lívanečky s dušenými jablky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Lívanečky 15 ks
200 g mléko
130 g celozrnná pšeničná mouka
50 g hladká mouka
40 g cukr
15 g oruby
1 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
prášek, dřeň, aroma.... vanilka
špetka sůl
olej
A ještě
200 ml voda
5 ks jablka
1 ks celá skořice
1 lžička cukr
prášek, dřeň, aroma.... vanilka
1/2 s pravou vanilkou vanilkový pudink
špetička sůl
na ozdobu zakysaná smetana

Celozrnné lívanečky s dušenými jablky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Skořice je usušená kůra stromu skořicovníku. Ten dorůstá výšky
až 10 m a nejkvalitnější dřevo má
v osmi letech.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Lívanečky 15 ks

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme metličkou. Přidáme mléko a všechny ostatní ingredience. Umícháme vláčné těsto. Na rozpálenou palačinkovou pánev nakapeme trochu oleje a malou naběračkou tvoříme malé lívanečky. Smažíme z obou stran dozlatova.

2
Hotovo

Jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a oloupeme. Nakrájíme na kostičky a nasypeme do kastrolu. Přidáme špetku soli, cukr, skořici a půl deci vody. Pod pokličkou udusíme doměkka. Ve zbylé vodě rozmícháme pudink a přilijeme k jablíčkům. Vaříme do zhoustnutí. Na lívanečky navrstvíme dušená jablka a ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy
další
Quinoa se zeleninou

Přidejte svůj komentář