0 0
Salát z čočky Beluga

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Salát z čočky Beluga

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pokud nemáte česnekový olej, můžete na troše olivového oleje orestovat prolisovaný sroužek česneku.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Remuláda

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Čočku propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka, cca 35 minut. Vejce uvaříme natvrdo, od doby varu 8 minut.

2
Hotovo

Mezitím si omyjeme zeleninu. Rajče rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na kousky. Papriku rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Celou jarní cibulku a vypeckované olivy nakrájíme na kolečka. Pórek na kousky. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pistácie posekáme.

3
Hotovo

Majonézu smícháme se zakysankou a česnekovým olejem a ochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou.

4
Hotovo

Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do misky, přidáme pokrájenou zeleninu, olivy a salát. Osolíme, promícháme a rozdělíme na talíře. Navrch rozdělíme remuládu, ozdobíme vejcem a pistáciemi. Pokapeme ještě česnekovým olejem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohový koláč
předchozí
Tvarohový koláč

Přidejte svůj komentář