Ingredience
- 150 g čočka Beluga
- 10 černé olivy
- 1 velká hrst směs listových salátů
- 1 rajče
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 1 jarní cibulka
- 1 vejce
- kousek pórek
- hrst pistácienebo arašídy
- sůl
Remuláda
- 50 g majonéza
- 50 g zakysaná smetana
- česnekový olej
- citrónová šťáva
- cukr
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Čočku propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka, cca 35 minut. Vejce uvaříme natvrdo, od doby varu 8 minut. |
2 Hotovo | Mezitím si omyjeme zeleninu. Rajče rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na kousky. Papriku rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Celou jarní cibulku a vypeckované olivy nakrájíme na kolečka. Pórek na kousky. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pistácie posekáme. |
3 Hotovo | Majonézu smícháme se zakysankou a česnekovým olejem a ochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou. |
4 Hotovo | Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do misky, přidáme pokrájenou zeleninu, olivy a salát. Osolíme, promícháme a rozdělíme na talíře. Navrch rozdělíme remuládu, ozdobíme vejcem a pistáciemi. Pokapeme ještě česnekovým olejem. |