0 0
Karbanátky pečené v troubě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g mleté vepřové maso
30 g jemné vločky
3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks rohlík
1 ks cuketa malá
1 lžíce majoránka
1 lžíce lahůdkové sušené droždí
1 lžíce plnotučná hořčice
mléko
sůl
mletý pepř

Karbanátky pečené v troubě

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty

Karbanátek je česká klasika. Jak zajímavý si ho uděláme, záleží jen a jen na naší fantazii :)

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli rozkrájíme na malé kostičky a orestujeme na pánvi na troše oleje. Přidáme prolisovaný česnek, ještě chvilku restujeme a odstavíme. Rohlík natrháme na kusy, polijeme mlékem a necháme nasáknout. Maso vyklopíme do mísy, osolíme, opepříme, zasypeme majoránkou, přidáme cibuli s česnekem, najemno nastrouhanou cuketu, droždí, hořčici a vymačkaný rohlík. Vařečkou nebo rukama důkladně zpracujeme.

2
Hotovo

Lžící nabíráme kousky, tvarujeme karbanátky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C asi 30 minut. V polovině času karbanátky obrátíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Buchty s mákem a švestkami
další
Domácí arašídové máslo

Přidejte svůj komentář