Ingredience
- 500 g mleté vepřové maso
- 30 g jemné vločky
- 3 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 ks rohlík
- 1 ks cuketamalá
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžíce lahůdkové sušené droždí
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- mléko
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli rozkrájíme na malé kostičky a orestujeme na pánvi na troše oleje. Přidáme prolisovaný česnek, ještě chvilku restujeme a odstavíme. Rohlík natrháme na kusy, polijeme mlékem a necháme nasáknout. Maso vyklopíme do mísy, osolíme, opepříme, zasypeme majoránkou, přidáme cibuli s česnekem, najemno nastrouhanou cuketu, droždí, hořčici a vymačkaný rohlík. Vařečkou nebo rukama důkladně zpracujeme. |
2 Hotovo | Lžící nabíráme kousky, tvarujeme karbanátky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C asi 30 minut. V polovině času karbanátky obrátíme. |